Big Star doku a Sundance Channel műsorán

A Sundance Channel kínálatában rendszeresen találni igazi gyöngyszemeket. Tény, hogy kicsit túlsúlyban vannak azok a tipikus amerikai független filmek, melyek kertvárosi átlagemberek csirmicsurmi problémáit boncolgatják, és hogy sok az ismétlés, de érdemes hetente böngészni a műsort, mert mind régebbi, mind premierfilmek között találhatunk különlegességeket - a sorozatok szerelmeseinek pedig ott van a Mad Men, a Rake és a Rectify.
Big-Star-Nothing-Can-Hurt-Me.jpg
A csatornán két hete bemutatott Big Star: Nothing Can Hurt Me dokumentumfilm a napokban ismét vetítésre kerül, címszerepében minden idők egyik legjobb, és egyben legpechesebb zenekarával. Az eredeti, hetvenes évekbeli inkarnációja alatt mindössze 3 albumot megjelentető powerpop együttesnek soha nem sikerült az áttörés - pedig remek számokat írtak, és még a kritikusok is imádták őket. A folyamatosan anyagi és személyes problémákkal küzdő Big Star sajnos megmaradt a "beavatottak" zenekarának, és hiába hivatkoztak rájuk zenészek tucatjai az évek során (többek között az R.E.M., Beck, a Yo La Tengo vagy éppen a KISS), soha nem foglalhatták el az őket megillető helyüket a legnépszerűbb rockbandák között. És hogy mondjak még egy szomorút: a Big Star eredeti felállásából már csak a dobos, Jody Stephens él.


Pedig ilyen gyönyörű számokat írtak.
Vagy ilyet:



Ezt pedig már csak a dob miatt is érdemes meghallgatni:


A Big Star: Nothing Can Hurt Me a Sundance Channelen: nov. 5. 22:00, nov. 6. 6:00, nov. 6. 14:00, későbbi időpontok itt.
A film trailere:


RIP Chris Bell, Alex Chilton, Andy Hummel